18.08.2013 – Târgul Meșterilor Populari și Parada Portului Tradițional

Organizate sub auspiciile Centrului Cultural Județean Arad, Târgul Meșterilor Populari și Parada Portului Tradițional au ajuns anul acesta la a X-a ediție.

Stațiunea Moneasa din județul Arad găzduiește la sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii în curs, sâmbătă, 18 și duminică 19 august, unul dintre cele mai frumoase evenimente dedicate artei meșteșugurilor populare tradiționale specifice județului nostru.

Numeroși meșteri populari își vor expune cu această ocazie cele mai însemnate creații pe aleea principală a stațiunii începând din fața hotelului ”Parc”.

Artiștii populari olari, țesători, pictori își prezintă cu această ocazie obiectele realizate în atelierele și gospodăriile proprii. Vizitatorii pot asista de asemenea la procesul de creație a vaselor din ceramică, a covoarelor țesute la război sau a costumelor populare decorate cu migală și pasiune de către meșteri împreună cu copiii și nepoții lor sub privirea celor interesați aflați în aceste zile în frumoasa stațiune din Țara Zărandului.

Ediția jubiliară din această vară demonstrează pe de-o parte tradiția artei artizanale și a meșteșugurilor existentă în județul Arad și pe de altă parte preocuparea Centrului Cultural Județean Arad în păstrarea și conservarea acestei valoroase părți a patrimoniului de artă populară tradițională arădeană.

 

Târgul Meşterilor Populari va debuta cu Parada Portului Tradiţional la care vor participa numeroase ansambluri folclorice arădene.