Complexul de educaţie interculturală „Curcubeu” va fi modernizat până la începutul anului viitor

 

Reprezentanţii Primăriei municipiului Arad au prezentat proiectul privind modernizarea complexului de educaţie interculturală „Curcubeu”. Pentru modernizarea complexului, municipiul Arad beneficiază de fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Proiectul este finanțat în cadrul Axei Prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul Major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Subdomeniul „Poli de dezvoltare urbană”, fiind unul dintre proiectele individuale cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Arad. Valoarea proitectului este de 646.305,94 lei din care finanţare nerambursabilă UE de 531.746,57 lei şi contribuţie proprie municipiul Arad de 114.559,37 lei.

Proiectul urmărește îmbunătățirea infrastructurii centrului, pentru a crește calitatea serviciilor și numărul de beneficiari precum și pentru a diversifica serviciile oferite copiilor și tinerilor care provin din familii cu risc social.

Investiţiile constau în reabilitarea termică a clădirii, dotarea cu instalaţie solară pentru prepararea apei calde de consum, recompartimentare interioară pentru suplimentarea numărului de săli de curs, utilarea sălilor de curs cu mobilier modern, modernizarea şi utilarea bucătăriei conform standardelor igienico-sanitare în vigoare, reabilitarea grupurilor sanitare, reamenajarea spațiilor exterioare. Constructorul este S.C. AMAHOUSE S.R.L. Arad iar perioada de execuție a lucrărilor este: 21 august 2013 – 21 ianuarie 2014. Din bugetul proiectului, valoarea lucrărilor este de 384.653,49 lei (cu TVA).