Gala Voluntarilor va marca în acest an şi crearea Centrului de Excelenţă pentru Elevi

Pregătirile pentru cea de-a treia ediţie a Galei Voluntarilor, eveniment ce se va desfăşura în 20 decembrie, sunt pe ultimasută de metri. În cadrul evenimentului, care va avea loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, administraţia locală arădeană va recompensa activitatea de voluntariat a ONG-urilor, sportivilor, agenţilor economici, precum şi a unor instituţii publice. Gala Voluntarilor va marca în acest an şi lansarea în municipiului Arad a unui proiect de excepţie – crearea Centrului de Excelenţă pentru Elevi, care va avea ca scop stimularea, financiară şi logistică, a elevilor cu potenţial în diferite domenii. „Foarte mulţi dintre semenii noştri s-au obişnuit să aştepte şi să ceară de la administraţia locală proiecte care să le îmbunătăţească viaţa. Şi aşa este şi normal. Însă, de multe ori mă întreb, cum ar arăta oraşul nostru, ţara noastră, dacă unii dintre noi am oferi, fiecare după posibilitate, câte ceva comunităţii. Şi mă refer aici, chiar la lucruri simple, la îndemâna noastră, cum ar fi plantarea unui copac, amenajarea unui rondou de flori. Nu-i aşa că nu e greu şi că fiecare dintre noi am putea face astfel de lucruri pentru oraşul nostru? Evenimentul din 20 decembrie demonstrează că arădenii sunt mândri de comunitatea lor, o ajută, o servesc şi o înfrumuseţează, zi de zi. Mulţi dintre cei care au derulat, în 2013, proiecte pentru comunitate (ecologizări, acţiuni caritabile), nu le-au făcut publice. Tocmai de aceea noi îi vom felicita în mod public şi le vom mulţumi, în numele oraşului”, a declarat Gheorghe Falcă.

La rândul său, consilierul municipal Glad Varga a dezvăluit paşii care au dus la crearea acestui Centru de Excelenţă: „În urmă cu trei ani, am marcat înfiinţarea la Arad a Centrului de Voluntariat în cadrul căruia s-au materializat foarte multe proiecte pentru tineri. Acest proiect a dus la conştientizarea tinerilor faţă de importanţei voluntariatului, ceea ce ne-a motivat să continuăm proiectele pentru tineri. Aşa s-a născut ideea înfiinţării Centrului de Excelenţă pentru Elevi. Ne dorim să fie un punct de plecare pentru ceea ce înseamnă cultivarea talentelor unor tineri fără posibilităţi, care merită sprijinul comunităţii din care fac parte. Suntem arădeni şi ne mândrim cu toţi cei care duc sau pot duce numele Aradului în lume. Pe această cale îi invit pe cei care cred în acest proiect să ni se alăture, fie cu donaţii, fie cu sprijin de orice fel pentru a crea, împreună, un adevărat centru de excelenţă în municipiul Arad”.

 

Centrul de Excelenţă pentru Elevi îşi propune să sprijine elevii cu rezultate excepţionale la învăţătură şi să îi ajute să îşi canalizeze întreaga capacitate în domeniile în care excelează.

În momentul de faţă, se lucrează la amenajarea spaţiului unde va funcţiona acest centru care va fi dotat cu calculatoare şi materiale didactice, astfel încât, acolo, elevii să se poată pregăti zilnic, sau de câte ori vor avea nevoie. De asemenea, tinerii vor beneficia de asistenţă din partea unor cadre didactice şi vor fi sprijiniţi pentru a face performanţă.

În cadrul acestui proiect se va crea inclusiv un fond, unde persoanele fizice sau juridice pot să contribuie cu donaţii pentru dezvoltarea Centrului de Excelenţă pentru Elevi. Contribuţiile pot fi atât financiare, cât şi de altă natură: aparatură electronică, cărţi, mobilier, rechizite etc. Întreaga activitate a Centrului va fi publică, transparentă, astfel încât donaţiile să ajungă în mod direct la cei mai merituoşi elevi arădeni.

Gala Voluntarilor este organizată de Asociaţia „Educaţio” şi de Asociaţia „Carpe Diem”,cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad şi al Consiliului Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean.

Cea de-a treia ediţie a Galei Voluntarilor va avea loc în data de 20 decembrie 2013, de la ora 18, în sala mare a Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.