Manastirea Hodos Bodrog

Din punct de vedere geografic Manastirea Hodos – Bodrog se afla in judetul Arad (judet situat la granita de vest a Romaniei), la vest de municipiul Arad, pe cursul inferior al Muresului, la o distanta de 12 km, pe drumul ce duce de la Arad la Felnac – Secusigiu – Periam.

Venind dinspre Arad se merge spre Timisoara si inainte de benzinaria OMV din Aradul Nou – la semafor – se vireaza la dreapta pe Str. Ogorului (exista si indicator pt. Manastire). Se trece de cele trei sensuri giratorii de la capatul Str. Ogorului, urmarind de fiecare data directia Zadareni. La primele doua sensuri giratorii exista si indicatoare maro pt. Manastire.

Venind dinspre Timisoara, pe DN 69, dupa benzinaria OMV din Aradul Nou – la semafor se merge la stanga.

Venind dinspre Timisoara pe Autostrada, se iese la a doua iesire spre Arad (Arad Est 1) si se urmareste directia Zadareni.

Dupa Zadareni urmeaza Bodrogu Nou si aproape de iesirea din Bodrogu Nou se merge la dreapta (exista indicator pt Manastire pe ambele parti ale drumului). De la indicator mai sunt aproximativ 2 Km pina la Manastire.

Se poate ajunge si cu trenul Regiotrans pe relatia Arad – Bodrogu Nou. La citeva sute de metri de gara se afla drumul care duce la Manastire.

Coordonatele GPS ale Manastirii sunt: N 46° 7′ 59,712″, E 21° 11′ 1,671″.

Manastirea se invecineaza la est, la 1,5 km cu satul Bodrogu Nou, la sud cu satul Calugareni, iar la vest peste Mures cu satul Bodrogu Vechi.

Pina in anul 1839, manastirea era situata pe malul drept al Muresului, apartinind de satul Bodrogu Vechi si de comuna Pecica.

Deoarece manastirea era periclitata de cursul Muresului, care-si apropiase malul pina linga zidurile ei, prin interventiile staretului Grigore Chirilovici si cu ajutorul autoritatilor teritoriale din Arad, in anul 1839, Muresul a fost dirijat la nord-vest de manastire.

Adresa postala a Manastirii este:

Comuna Zadareni, Sat Bodrogu Nou, cod 317126, judetul Arad, Romania.

E-mail: mhb@manastireabodrog.ro
Telefon: +40 257 270177
Fax: +40 257 413000