Podul Pecica – Sânpetru German a fost inaugurat

10.12.2013 Autorităţile judeţene au inaugurat, marţi, podul de peste râul Mureş dintre localităţile Pecica şi Sânpetru German, cel mai ambiţios proiect al Consiliului Judeţean Arad din ultimii ani. În prezenţa a sute de participanţi şi după o slujbă susţinută de un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, importantul obiectiv a fost dat în folosinţă de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, în beneficiul tuturor locuitorilor de pe malurile stâng şi drept ale râului Mureş.

Prin construirea podului, distanţa dintre Pecica şi Sânpetru German s-a scurtat cu 38,45 de kilometri, fiind acum de doar 8,45 de kilometri, faţă de de 46 de kilometri, cât era parcursul ocolitor Pecica – Arad – Felnac – Sânpetru German.
Lungimea podului este de 610 de metri, valoarea totală a lucrării executate ridicându-se la 28.953.715,37 de lei, bani alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean Arad.
„Vorbim despre cea mai mare investiţie făcută din fondurile Consiliului Judeţean Arad. Este pentru prima dată în 100 de ani când se construieşte un pod peste râul Mureş din fonduri locale! Este o realizare, cu care mă mândresc, şi care vine să completeze seria promisiunilor pe care le-am făcut către arădeni când am fost ales preşedinte de Consiliu Judeţean pentru prima dată. Dacă în perioada în care am fost senator am reuşit să atragem fonduri pentru podul de la Săvârşin şi pentru finalizarea punţii pietonale de la Conop, în mandatele mele de preşedinte al Consiliului Judetean s-au construit podurile de la Bocsig şi, acum, de la Pecica, poduri care vin să întregească şi să «lege» judeţul peste cele două importante râuri: Mureş şi Criş”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.